Persbericht Overwijk Yachting levert eerste Langenberg Cabin Cruiser 36 af.

Persbericht

Plaats: Ureterp
Datum: 11 april 2022

Overwijk Yachting levert eerste Langenberg Cabin Cruiser 36 af.

De Friese botenbouwer Overwijk Yachting heeft in Grou het eerste exemplaar van de Cabin Cruiser 36 afgeleverd aan de opdrachtgever. Het schip meet 11,18 x 4,24 meter en is daarmee de grootste Cabin Cruiser tot nu toe. Het luxe multiknikspant jacht heeft de gewaardeerde traditionele en tijdloze uitstraling van zijn kleinere voorgangers maar biedt vanzelfsprekend fors meer ruimte. Gecombineerd met veel luxe en comfort betekent het dat de LCC36 voldoet aan de wensen van de moderne en veeleisende watersporter.

De fraaie kleurstelling van dit schip springt direct in het oog maar de meest ingrijpende innovatie bevindt zich echter onderdeks. “In dit model is naast de gescheiden badkamer en toiletruimte ook een eigenaarshut met vrijstaand bed gerealiseerd. De breedte van de boot biedt ons en de klant enorm veel mogelijkheden en we kunnen dan ook aan veel wensen van de opdrachtgevers voldoen” aldus Homme Overwijk, eigenaar van Overwijk Yachting. Het team van Overwijk Yachting kon bij dit nieuwe model weer eens laten zien wat allemaal mogelijk is. Het interieur en de kuip zijn betimmerd -en hoogwaardig afgewerkt- in teak. De perfectionistische benadering komt ook tot uiting in de vele rvs-onderdelen, de keurig aangelegde techniek en het strakke spuitwerk van zowel het interieur als het exterieur. Het schip wordt aangedreven door een 79 pk sterke Nanni en is uitgerust met o.a. boegschroef, hekschroef, autopilot, solarpakket, deelbare cabriokap en exclusieve stoffering.

Dankzij de coronacrisis is er meer belangstelling voor boten in het algemeen en cabin cruisers in het bijzonder. Tegelijk met de LCC36 werd namelijk ook een LCC33 opgeleverd en is er gestart met de bouw van een nieuw topmodel. Dit wordt een snelvarende Langenberg Cabin Cruiser 40. Homme Overwijk: “Het ontwikkelen van een snelvarend stalen schip van meer dan 12 meter is geen sinecure. Het onderwaterschip is volledig aangepast en omdat zij ook rustig moet kunnen toeren is de motorisering betrekkelijk gering met 135pk”.
Aan uitdagingen geen gebrek. Over enkele weken wordt ook het staal gesneden voor de allereerste LCC30 die door een elektromotor zal worden aangedreven.
De Langenberg Cabin Cruiser wordt geleverd in lengtes van 9 tot 12,30 meter. Door de sterk wisselende prijzen van grondstoffen en producten zijn de vanafprijzen van de diverse modellen op aanvraag.

Noot voor de redactie

Contactgegevens (ook buiten kantooruren):
Homme Overwijk
Overwijk Yachting
Selmien East 49
9247 TT  Ureterp
T: 0858-769 169 (b.g.g. 06-15134117)
W: www.overwijkyachting.nl
E: info@overwijkyachting.nl

Foto’s ter ondersteuning persbericht