Een prachtig hemelvaartweekend

There is nothing to show here!
Slider with alias Actueel not found.

Niet alle bedrijven zijn vrij. Wij hebben doorgewerkt en met succes. Donderdag werd de Ardokruiser bezichtigd door Stephan Huber die enkele dagen daarvoor al enthousiast belde om een afspraak te maken voor de bezichtiging en ook graag direct een proefvaart wilde omdat dit schip op het lijf geschreven was voor hem en zijn vrouw. Geen probleem! We ontvingen zelfs ook al een email met vragen over montage van een generator, plaatsing van een wasmachine en droger en mogelijke aanpassingen van de slaaphut. Dat betekent serieuze interesse. Stephan was donderdags om 6 uur al op het vliegtuig gestapt en aangekomen op Schiphol huurde hij een auto om om half 11 te arriveren in de mooie verenigingshaven van de GMC in Groningen. De eigenaar was ook goed voorbereid want de boot lag al afgemeerd in het kanaal en de koffie stond klaar. Perfect!
De serieuze interesse werd alleen maar groter. Het schip voldeed aan al zijn verwachtingen en de proefvaart was een succes. De Ardokruiser is dan ook een zwaargebouwd schip met beresterke Daf en een Beckerroer. De vaareigenschappen zijn geweldig. Onder het genot van een tweede kopje koffie werden we het snel eens over de definitieve prijs. Iedereen gelukkig al moesten de eigenaar en zijn vrouw wel een keer slikken. Zij sluiten een periode in hun leven af omdat dit hun laatste boot was. Als voormalige binnenvaartschippers is dat zeker niet niks. Bovendien kwam de boodschap wel erg snel. Pas een week daarvoor hadden we de foto’s gemaakt en was de boot officieel in de verkoop gekomen. ’s Middag om 1400 uur hebben we afscheid van elkaar genomen. Ik naar mijn volgende afspraak, de verkopers koffers pakken voor hun vakantie naar Spanje de volgende dag en de nieuwe Zwitserse eigenaar als de wiedeweerga naar Schiphol om zijn vliegtuig te halen.
Op 18 juni zal de boot worden gekeurd door Coers expertise en kort daarna vindt de overdracht plaats. De verkoper en de nieuwe eigenaar hebben al afgesproken dat ze Tial samen naar Jirnsum varen waar wij het schip helemaal naar de smaak van Stephan zullen maken. Wordt dus vervolgd!